Vand har hukommelse
Vands hukommelse blev opdaget for længe siden, men ingen ved noget om det?
Vand reagerer på bio signaler der kommer fra naturen men det reagerer også på elektriske signaler såsom elektromagnetisme, som vi kender det fra radio bølger. Begge typer signaler kan gemmes i vand og videregives efterfølgende.
Dette kan man bevise ved hjælp af specifikke videnskabelige undersøgelse og forsøg. En måde hvorpå man kan påvise det er f.eks. ved at benytte 2 petri skåle (runde, flade og gennemsigtige skåle men ofte bruger i laboratiorier.) Disse skåle fyldes med en slags gelé der fungerer som kilde til næring for bakterier.
Specielt udvalgte bakterier tilføjes nu til disse petri skåle. Bakterierne begynder så at formere sige og skabe forskellige mønstre: nogle gange breder de sig ud i en vifte andre gange bliver de på en lige linie. Det eneste der ændrer sig under forsøgene er den information som vandet er blevet tildelt, hvilket er en nødvendighed for prdouktionen af næringsstoffer.
Forsøget med de 2 petri skåle er udviklet afProf. Eshel Ben-Jacob fra Israel. Billederne er taget i 1998 og dokumenterer hvad der sker når vand med forskelligt informationsindhold benyttes til at producere næringsstofferne.
Via dette forsøg kunne Prof. Ben-Jacob f.eks. besvare spørgsmål omkring vands informationspotentiale og kunne konkludere følgende:
1. Vand reagerer på signaler fra sine omgivelser;
2. Vand gemmer denne information, som havde det en hukommelse and er istand til at huske begivenheder og signaler på et senere givent tidspunkt;
3. Levende organismer (bakterier) reagere på de forandrede informationer i vandet.
Vi ved endnu ikke hvordan eller hvor denne information bliver gemt.
Kan information der er gemt i vand blive gemt på fysiske måleinstrumenter?
Der findes endnu ingen videnskabelige artikler der har påvist dette.
Selv de fineste måleinstrumenter vi har mange procente for upræcise til overhovedet at måle strukturen af informationen i vand.
Derfor er Prof. Ben-Jacobs metode endnu mere interessant og betydningsfuld. Som fysiker og tidligere præsident for Israels Physical Society, opnåede han en signifikant og vigtig videnskabelig opdagelse.
Ben-Jacob overførte målingen fra et fysisk måleinstrument til et biologisk; levende organismer (bakterier). Han udtaler at bakterier reagerer 1000 gange mere sensitivt end noget måleinstrument vi har i dag.
Det hele kommer tilbage til den viden som Johann Grander besad, som altid var opmærksom på vigtigheden af dyrs sensitivitet. Han viste hvordan selv bier kunne fungerer som effektive måleinstrumenter. F.eks. lavede han et forsøg hvor han påviste hvordan bier kunne kende forskel på almindeligt vand og revitaliseret vand. Successraten i forsøget var omkring 95%.
Billede: Prof. Eshel Ben Jacob på besøg med Johann Grander in Jochberg, Tyrol d. 7 juli 2008.
Image Gallery
https://grander-danmark.com/grander/vandforskning/grund-forskning/vand-et-mystisk-element/fun-facts-mere-end-bare-h20/vand-har-en-hukommelse#sigProIdd7691eb676